Tuesday, July 19, 2011

Countinue on Dota life.

Hello and salam sejahtera satu dunia....bertemu lagi sekali lagi kita di dalam blog....ZAMBOTHEGREAT!!....
wakaka...sewel ker apa aku nih....
Berikutan ak bru baca blog kwan ak yg jugak bru berkecimpung dlm dunia blog nih....ak ingt nak cter la skit pengalaman ak as a once dota player...hahha...

Sejarah aku berkecimipung dalam dunia DOTA nih adalah sewaktu aku di MRSM Jasin dulu. Waktu tu kitorang dah nak tunggu final Spm.Nak jadikan cerita time tuh memang bosan giler taktaw wat apa, lalu kami pun fly kuar ker pekan JASIN. Waktu jenjalan tuh aku singgah cyber cafe tunggu member2 ak maen menatang nih sampai tergelak-gelak.Time tuh aku tgk ar, cam menarik,usha2 last2 aku pun try la maen.asyik mati jer....wakaka...last2 ak x sentuh da..time tuh yang ak ingat ader hariri, pingu, pokgad, telo, hahaha...

Selepas SPM, semetara menunggu keputusan, aku selalu lepak kat seremban dengan akmal, pingu, kamil. Mlam jer gi maen cc kat COURTMAMOTH Seremban tuh. Semangat nyer pasal, aku sanggup donload DOTAPORTAL dota nyer guide bagi ak senang beli item untuk hero-hero aku. Semangat weh study menatang nih.

Masuk jer UIA PJ, bermulalah ketagihan terhadap dota nih bermula. pemain asal yang terdiri daripada arap ,aku ngan hariri. Tapi setelah Hariri khianat kat aku dier x men tounament, datang seorag dewa dota Bukhari join maen. hahaha..nak citer detail panjang sgt, tapi aku nak bgtaw cter penyesalan ak..aku terhasut kawan ak Market nih maen dota skali, pasal aku la dia blaja down pasal da addict ngan menantang nih sedih wooo.....Moral value kali nih...jgn ajar kawan bnda yang akan menghancurkan masa depan. haha..nih ader sedikit pic unutk tatapan korang semua....sejarah awal aku berkecimpung dalam dunia dota nih...

Bihi dan Market menunggu kebosanan di bawah stesen pantai dalam.

Pose sementara menunggu train ke wangsamaju.MAen kat cc surfnet. masa tuh tbun x famous sgt.

Masing-masing membuat muka comel dalam train on daway ke wangsa maju dari PJ

Walaupun bermain dota, seruan ilahi tidak kami lupakan. time nih bulan puasa x silap ak. kitorng singgah sembahyang kat surau belakang cc wangsa maju tuh.


wakakakaka...kegayan melanda...

Market kepenatan baru balik main dari cc..nasib bek tak lentok kepala kat ustazah sebelah tuh.

Akibat daripada kesempitan wang, kami hanya mampu makan nasi bujang. Tgk ar, sumer nasi putih ngan telur dada...sedih an...wkaka..

Muka pasrah makan nasi bujang.Tapi bihi tetap rakus sebab bagi dier nasi nih da ckup mewah da..sian kan..

Telur dan market menghalau nyamuk selepas main dota. Membincangkan strategi atau menggelakkan kebodohan masing-masing. wakaka

Hariri dan Ahtong makan mapley BRJ. Time nih dah abis maen..waktu pagi2..breakfast...

Wakak..Muka kelaparan selepas ber main..errrr..weh..ak tak taw do nie kat ner...wkwkwk...

Pic yang jadi kenangan sebab Telo yang hujung rabut rebonding tuh dah melarikan diri dari kami. Harap dia dalam keadaan sihat sejahtera.

Dota sewaktu abng Pingu@Mat Sarep baru balik dri Jepun.haha..sebelah kanan tuh JAI.

This picture is a LEGENDERY. Last pic of us together when our beloved friend PINGU go to JAPAN for study..Sedih weh..









Hahaha...gambar-gambar kat atas tuh sumer gambar sewaktu kami kat UIA PJ dlu. Sekarang masing-masing da kat Gombak. Maen pun jarang-jarang pasal masing -masing da sedar akan kepentingan belajar dari bermain dota nih. Dota nih ader keburukan dan kebaikn nyer.
Antara kebaikannyer:
  1. Mengukuh ukhuwah sesama kawan
  2. Menghalang kami dari melakukan perkara negatif lain seperti clubbing, merempit atau mengacau anak dara orang.
  3. Meningkat pemahaman kami dalam bahasa Inggeris .(wakakaka....nih ak agak je..)
  4. Menyatukan balik persahabatan kami sejak dari sekolah.
  5. Menambah kan lagi kenalan-kenalan baru.

Antar keburukannya pulak:

  1. Membazir duit di cc.bayak woo duit habis main da rm10..makan lagi...duit train lagi...
  2. Jika ketagihan da melampau..sehari x maen rasa macam hidup nih x kene dan x lengkap..
  3. Menghancurkan masa depan. Aku antara contoh terbaik. aku pernah dismiss pasal maen dota nih..sedih woo...tapi nasib baik ak readmin balik. and sekarang alahmadulillah pelajaran makain stabil.
  4. Sesiapa yang dah ader gf, bermain dota mampu memutuskan hubungan yang setelah kian lama dibina. awek malam2 nak msej manja-manja ngan korunk, tapi korunk bz mendota. so kalo awek lari, jgn persalah kan awek korang..salah kan diri korunk...
  5. Mampu memutuskan hubungan silaturahim. Biasalah maen tuh kadang-kadang ader team kita wat salah. Blh buat gaduh woo...kadang-kadng tak tegur smapai bertahun-tahun.
  6. Boleh membuat pergaduhan dan pembunuhan. Mesti korang pnah baca kes orang kene tikam dengan keramabit pasl gaduh main benda nih.

In a nut shell, game nih tak boleh dipersalahkan. ader kebaikan dan ader keburukannyer. Semunya terpulang kepada diri individu tuh masing-masing. Ader jer kawn ak maen dota tapi deanlist, pointer 3 point above. Allah dah kurniakan akal fikiran. Sebabtuh kalo pro dota nih ramai dioantaranya orang yang bijak sebab dier berfikir sewaktu bermain. Bukan atas berlandaskan nafsu. Hahaha.  Aku mengingatkan korang dan diri aku sendiri supaya dpat berfikir dgn baik bukan terhadap game jer, tapai kat sumer benda laen..haha...ok lah kawan-kawan..aku nak mandi....cam busuk jer ketiak ak..haha..
thanks for sudi dgr aku mengarut....Adios kawan-kawan..

LUNA MOONFANG, Moon Rider: "Moonlight shines upon the guilty and the innocent alike."


6 comments:

  1. sedeyh sial.. xde gmba ak.. haha..

    ReplyDelete
  2. babi suma mcm gamba gay je. hahaha

    ReplyDelete
  3. wkakakaka....pingu...next entry ak update ko

    ReplyDelete
  4. peh pingu gile babi rambot mat2 jepon sial.

    ReplyDelete
  5. tarbaek la bo..cmni la blogger

    ReplyDelete